lauantai 8. lokakuuta 2011

Tension: Burma, Skinzy, Wispy @ Club10, Tampere

Mitä?
Rumpubassoa ja muuta bassoa freesissä ympäristössä.


Missä?
Uusi paikka nimeltä Club10, joka sijoittuu entisen Tabun paikalle. 7.10. klo 23-04.

Kokemuksia:
Pitkästä aikaa pomppimaan!!
Club10:lle lähtö tuli vähän yllättäen, vaikka olin tapahtumasta tiennyt jo etukäteen. Olisin varmaan unohtanut koko jutun, ellen olisi bongannut julistetta keskustorin ilmoitustaululta. "Ainiin, tänään oli tosiaan dnb:tä tarjolla, ja pitäisihän siihen kymppiklubiin pikkuhiljaa tutustuakin." Viime kuussa useammat bileet jäivät väliin typerien viikonlopuille sijoittuvien kouluhommien takia. Tämä tuli siis tarpeeseen, ja päätin toimia.

Mukaani lähti vanha ystäväni ja innokas dubstepin kuuntelija Eme. Bileiden etkot olisivat olleet Groovessa, mutta  niitä emme lähteneet tsekkaamaan, vaan siirryimme suoraan uuden uutukaiselle Club10:lle. Vasta tässä vaiheessa tajusin, että samalla paikalla oli aikaisemmin ollut edesmennyt Tabun yökerho. Sielläkin tuli muistaakseni kerran käytyä saman tyylilajin bileissä ja hauskaa oli silloinkin. Club10:ssä on sama pohjakaava kuin Tabussa, mutta sisältö on uusi ja aika hieno. Päiväsaikaan paikka on viininnautiskelijoille sopiva bistro, mikä näkyy sisustuksessa. Ruokatarjonta pitää testata toisella kertaa, sillä tänään oltiin minimibudjetilla liikenteessä.

Budjetista puheenollen: Klubi oli hieman kalliimpi verrattuna esimerkiksi Volumeen tai Senssin alennettuihin hintoihin. Sisäänpääsy oli 8€ (narikka sisältyi hintaan) ja hanasiideri maksoi 4,80€. Hinnat olivat aikalailla samaa tasoa Klubin kanssa, ainakin niinä iltoina milloin olen sinne eksynyt. Mutta ei Club10 mitenkään järkyttävän kallis ollut! Perustasoa vain.

Lipunmyynnin ja narikan tyypit olivat loistavia asiakaspalvelijoita. Henkilökuntaa oli paikalla paljon, mikä nopeutti asiointia baareissa ynnä muualla. Uskalsin jopa kysyä baarista kuulakärkikynää lainaan, kun sitä tarvitsin. Jonoja ei juuri ollut ja vaikka pari kertaa olikin, jonottajat eivät olleet lainkaan vihaisia. Baaritiskillä pystyi rupattelemaan bilettäjien ja henkilökunnan kanssa. Hyvä palvelu + hyvät bileet = jonottaminenkaan ei haittaa.

Täysin yllätyksenä tuli ovela salareitti Club10:n loungesta Grooven alakertaan. Tilanteessa oli jotain surrealistista kun tajusin, että oven toisella puolella oleva "uusi huone" näytti liian tutulta. Tilat oli yhdistetty fiksusti, ja porukka vaihtui kahden klubin välillä luontevasti. Kuulin viereisen pöydän kehuvan järjestelyä, sillä Groovessa soi hitaampi musiikki ja Club10:llä nopea musiikki. Välissä oleva lounge oli myös loistava idea, sillä siellä pystyi keskustelemaan vapaammin. Myös sisustus oli hyvin nätti! Grooven väki tuli myös hengaamaan punaisille sohville reggaerytmien lomista. Itse en tosiaankaan kyseisestä tyylilajista niin kauheasti piittaa, joten Grooveen tutustuminen jäi pois kuvioista.

DnB taas on kova juttu, joten sitä tuli taas tanssittua. Skinzy (UK) soitti ilahduttavan raikasta ja reipasta settiä.   Musiikin tyyli oli jotain kevyttä happy dnb -meininkiä reggaemausteilla. Kesä tuli takaisin! Teki mieli ottaa sukkikset pois ja laittaa kesäkengät jalkaan.

Wispyn dnb-setti oli hyvällä tavalla synkempää ja syksyisempää. Tällaista musaa pystyisi tanssimaan vaikka koko yön läpi. Tykkään Wispyn seteistä aina vain enemmän. Tyyli oli sen verran raskas, että se iski myös dubstep-ystävääni Emeen.

Helsingistä tullut artisti Burma aloitti soittamisen kivoilla hittibiiseillä. Dubstep-painotteinen setti veti hurjasti väkeä tanssilattialle (joka on muuten aika hienosti valaistu, hihi...). Porukka oli täysin täpinöissään kuuluisan Dexter-melodian remixin aikana, kunnes musiikki yhtäkkiä sammui ja tilalle tuli vaimeasti uliseva hälytysääni.

Mikä onkaan parempi tapa päättää ilta kuin palohälytys? Ja vielä illan parhaimman biisin aikana.

Emen mukaan Club10:llä on aiemminkin sattunut sama varsin raivostuttava ilmiö. Palohälytys tulee melkein aina jossain välissä iltaa. Pihalla päätin sitten lähteä bussipysäkille ja kotiin, vaikka suurin osa Burman setistä jäi kuulematta. Ilta oli silti kaikinpuolin hyvin onnistunut: Meininki oli iloista ja kesäistä, ja saimme hieman uusia ystäviäkin. Mikäs sen parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti