tiistai 19. helmikuuta 2019

Top 10 Frivoliitiot


Siinä hieman määritelmää päivän sanalle. Frivoliitiolista on tungettu täyteen biisejä, jotka toivottavasti tekevät kuulijan päivästä hieman paremman. Kaikissa biiseissä on jokin huumorilla toteutettu koukku! Aina ei kannata ottaa konemusaakaan liian vakavasti.

Tässä Lissun Top 10 Frivoliitiot!

1. Alter Ego - Why Not


Numero yksi. Tämä on aivan mahtava. Kuvitelkaa se hetki, kun tämän joku oikeasti soittaa klubeilla! Oi voi, tanssisin jalkani puhki.

2. Kimik - Drosofila Melanogaster


Tämä biisi tuli vastaan vuosia sitten, kun lähdimme kaveriporukan kanssa yökerhoilemaan silloiseen Out of Juiceen. Illan tiskijukkana oli Dj Kimik, ja tämä tuli löydettyä YouTubesta, kun päätimme googlata nimen. Onneksi googlailtiin, sillä tämä on aivan huippu löytö! 

3. Brisk & Vagabond - Hardcore Habanera


Listan hardcorebiisi. Brisk & Vagabond on legendaarinen yhdistelmä brittitaitajia, ja tämä biisi on jäänyt positiivisesti mieleen! Maailmankuulu melodia ja tiukka tempo sopivat hienosti yhteen. En muista, mistä tämän alunperin löysin, mutta artistit ovat sen jälkeen vakiinnuttaneet paikkansa soittolistallani.

4. Sub Focus - Move Higher


Tämän olen muistaakseni jakanut ennenkin blogissa. Mutta ei sille vain voi mitään... Biisin huikea bassoluritus on vaan niin mehukas! Tässä on jotain seksikästä ja täyteläistä. Yksi ehdottomista suosikeistani Focuksen Subilta.

5. The Prodigy - Fire (Sunrise Version)


Kaikki biisit tällä listalla ovat hyvän mielen biisejä, mutta tämä on niistä ehkä hyvänmielisin. Tämä oli minulla monta vuotta puhelimen soittoäänenä ja voi niitä kanssakulkijoiden ilmeitä, kun puhelin alkoi soimaan bussissa tai kahvilassa. I AM THE GOD OF HELLFIRE. Hihi... Silloin riitti pokkaa.

6. M.O.O.N - Hydrogen


Pelimusiikkia seuraavaksi. Hydrogen on yksi huikeimmista minimal-biiseistä päällä maan. Tulee mieleen muisto viime kesältä, kun kävelimme kaveriporukan kanssa ympäri Tamperetta ja luukutimme tätä kaiuttimista. Silloin oli kunnon kovis-olo. Ultraväkivaltainen peli ja tämä biisi jotenkin täydentävät toisiaan.

7. Scooter - Well Done, Peter


Skootterilla on monen monta frivoliitiobiisiä, mutta päätin valita vähän harvinaisemman tälle listalle. Tämä jotenkin vain passaa muiden valintojen kanssa yhteen! Korkeataajuinen kilinä varsinkin biisin lopussa kutittaa korvia epämiellyttävällä tavalla, mutta jotain koomista tässä silti on.

8. Leke da Loco - Osmose (Leke's R U Loco Mix)


Kaverin kautta löydetty Osmose on taas niitä minimal-biisejä, jotka toimivat jollain hämärällä tavalla. Luukutan tätä itse niin usein, että omat kaverit ovat varmaan jo kyllästyneet. 

9. Wolfgang Gartner - Fire Power


Tämä on aika tunnettu biisi myös ei-konemusapiireissä. Maailman hämmentävin sointukulku tekee biisistä kunnon hitin! Tähän liittyy muisto vuosien takaa Limingan musiikkileiriltä, kun maailman ehkäpä kosteimmat bileet olivat käynnissä ja Fire Power soi taustalla. Silloin oli oikeasti hauskaa.

10. Venetian Snares - Dance Like You're Selling Nails


Listan viimeiseksi valitsin mielipiteitä jakavan biisin. Venetian Snares on niitä artisteja, joita joko rakastaa tai vihaa. Itse satun pitämään tästä saundista tosi paljon. Klassikkomelodia on tässä väännetty aivan uuteen uskoon!

BONUS: George Hamilton Green - Frivolity


Siitä listan nimen alkuperää. Itsekin tämän kipaleen olen monesti soittanut. Tilulilulii!

***

Kiitos lukijoille! Toivottavasti lista maistui. Laittakaa kommentteihin, Discordiin ja faceen omia suosikkejanne. Ideoita saa aina heittää! Hyvää alkukevättä!

1 kommentti: