keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Haastattelussa DJ Pheat aka Petri Laaksonen

Tällä kertaa Lissun kymmenen kymysytä vievät meidät matkalle Lahden klubeille ja UG-skenen synkkiin syövereihin. Haastatteluun vastasi Trance Family Finlandin sivuilta löytynyt DJ Pheat aka Petri Laaksonen! Lahti ja Lahden porukka on minulle jonkin verran tuttua asiaa ja olen aktiivisesti yhteydessä heidän kanssaan. Vielä on kuitenkin paljon opittavaa, joten on mukavaa saada siis taasen uusi tuttu niiltä huudeilta! Pheat on tehnyt kyllä monipuolisesti hommia konemusiikkiskenessä muun muassa podcastien ja erilaisten kollektiivien myötä. Kokemusta bileiden järjestämisestä löytyy siis paljon, kuten myös levyjen soittamiseseta. Mutta annetaanpa herran itse selittää tekemisistään! Tässä siis DJ Pheat ja hänen haastiksensa.

Päivänsankarimme Pheat kovissa töissä.

Kerro näin alkuun vähän itsestäsi! Mikä oli ensikosketuksesi konemusiikkiin?

Ensikosketus konemusiikkiin vuonna 1996, kun ostin ensimmäisen Scooter : Our happy hardcore cd levyn. Ensikosketus konemusiikin soittoon heti perään vuonna 2013, kun hankin ensimmäisen kontrollerin.

Kerro hieman näistä kollektiiveista, jossa olet mukana!

2015 vuoden alussa perustettiin muutaman kaverin voimin Friday Fever kollektiivi, joka sittemmin muuttui Chicago Stompiksi. Tällä kollektiivilla järjestettiin baari/clubi tapahtumia ja muutama netti radio podcast 5 vuoden aikana. 

Vuonna 2019 koronan ottaessa tapahtumat silmätikuksi, päätin perustaa kollektiivin fUnderGround. Tällä projektilla keskityttiin ug tapahtumiin. Näitä tänä päivänä mieluiten järjestänkin...

Olet soittanut levyjä myös ulkomailla. Kerro siitä!

Vuonna 2013 muutin Kreetalle vuodeksi ja siel tuli soitettua ahkerimmillaan 6 iltaa viikosta baareissa ja yökerhoissa jukeboxin dj:nä. 

2020 loma reissulla Goalla, Intiassa tuli soiteltua muutamassa yökerhossa satunnaisia psytrance ja techno keikkoja.

Millainen skene Lahdessa on tällä hetkellä?

Lahessa skene on kasvamaan päin. 10 vuotta tässä on pidetty lippua korkealla Rumble Lahden kanssa, mutta viime vuosien aikana on liikehdintää tullut myös uusien järjestäjien puolelta, mikä on aivan mahtava homma.

Mikä on Suomen konemusiikkiskenessä parasta?

Suomen konemusa skenessä parasta on yhteisöllisyys. Varsinkin ug bileissä. Lähes kaikki tietää toisensa ja jos ei tiedä, niin löytyy vähintään kourallinen yhteisiä tuttuja.

Mitkä ovat suosikkigenresi ja miksi?

Aikanaan aloitin soittamisen drum and bassilla, mikä edelleen erittäin lähellä sydäntä. Nykyään minut silti kuulee useitten soittamassa joko alkuillan technoja tai illan vikoja nopeita psytrancen siivittämänä. Rakkaus psytranceen roihahti, kun Kreikasta Suomeen paluun jälkeen tarvittiin Chicago Stomppien bileisiin illan viimeistä artistia vähän raskaammalla saundilla.

Parhaat bileet missä olet ollut mukana joko soittajana tai tanssijana?

Vaikea päättää yhtiä bileitä. 

Yhdet ikimuistoisimmista oli 2019 Chicago Stomp 4v juhlat, missä Grimsoulin kanssa vedettiin b2b setti Tempo Giuston jälki höyryissä täpötäydelle club Chicagolle. 

Toinen on ehdottomasti Goalla sunset psytrance setti Pirate Cafessa rannalla.

Mikä on suurin unelmasi tällä hetkellä?

Suurin unelmani on jatkaa hyvien bileiden järjestämistä ja tulevaisuudessa auttaa uusia kykyjä mukaan skeneen.

Minkä YouTube-videon haluaisit jakaa lukijoille?


Netsky - Everyday
Syy: Tää biisi oli ensimmäinen kappale minkä laitoin 2013 soimaan ensimmäisestä kontrolleristani. 

Määrittele termi "tekno".

Ei tuu mitään muuta mieleen, kun euforinen tasabiitti jyystö xD

***

Noniin - ja taas tunnetaan yksi tyyppi paremmin. Jos Te Arvoisat Lukijat pyöritte lähellä Lahtea (tai miksei kaukanakin) niin kannattaa ehdottomasti seurailla näitä kollektiiveja ja tsekkailla paikkakunnalla järjestettäviä tapahtumia! Sen verran kova meininki vaikuttaa olevan siellä päin. Itsekin opin näiden haastattelujen myötä todella paljon eri paikkakuntien skeneistä ja niitä ylläpitävistä ihmisistä. On aivan huikeaa tietää, että konemusiikki jyllää lujaa eri puolella Suomea! Kovaa porukkaa kaikki! 

Jos kenellekään heräsi tämän postauksen myötä kaipuu päästä haastateltavaksi, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä somessa! Alla linkit minun Facebookkiin ja myös meidän mahtavaan Discord-serveriin, jossa jutellaan mukavia ja jaetaan musiikkia ja meemejä. Tervetuloa mukaan porukkaan! Minä alan nyt suunnittelemaan seuraavaa haastattelua. Hyvää heinäkuun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti