maanantai 16. syyskuuta 2024

Haastattelussa JeJo

Haastattelun suuntana tänään jälleen kerran Lahti! Näitä tehdessä on kyllä ilmeisen selvää, että paikkakunnalla on todella pippurinen skene käynnissä! Kysymyksiin vastasi tänään JeJo, jonka lista kollektiiveista on ainakin minun mielestäni kunnioitettavan pitkä. Täytyy myöntää, että tämäkin tyyppi löytyi Trance Family Finlandin upeista uumenista. Yhteistyö kyseisen ryhmän kanssa siis kukoistaa entistä enemmän! Haluan tässä kohtaa kiittää kaikkia aivan mahtavia ihmisiä, joita olen jo saanut haastatella! Konemusiikkituttujen lista laajenee kuin itse universumi. Mutta lähdetäänpä sitten pitemmittä puheitta katsomaan, miten JeJo vastasi kymmeneen kysymykseen.



Kerro näin alkuun itsestäsi! Mikä oli ensikosketuksesi konemusiikkiin?

Moro! Jesse Häkkänen, Lahesta, tapahtuma järjestäjä ja dj (JeJo).

Tuotani tuotani, niin kauan ku muistan niin kyllä konemusiikkia olen aina kuunellut, mutta ensimmäinen oikea muisto konemusiikista oli silloin kun Armin Van Buuren oli Helsingin Messukeskuksessa  Armin only Intense kiertueella, siitä se kaikki sit oikeastaan lähti.

Kerro myös näistä kollektiiveista, missä olet mukana!

Kollektiiveissa jossa olen mukana niin aktiivisia on Hämäräradio, Trance Family Finland - Family Night , Electric Sensation , fUnderGround ja Resonation. Monessa sopassa keitetty :D

Mitkä ovat parhaat järjestämäsi reivit?

Nyt pistit pahan! Ehkä mun täytyy kuitenkin sanoa, että ihka ensimmäiset clubi bileet Chicago Stompin järkkäämät, pääartisti Tempo Giusto ja monia muita hyviä oli silloin, jos en väärin muista niin joku 10kunta djtä kahdella lavalla sinä iltana.

Minkälainen skene Lahdessa on tällä hetkellä?

Lahti (Räppikaupunki) Ei vais! Meillä Lahessa menee kaikki konemusiikki. Pienet on piirit täällä meillä niin näen asian, että kaikki supporttaa vähän kaikkia. Kaikki ruokasia ollaa :D

Mikä on Suomen konemusiikkiskenessä parasta?

Tapahtumajärjestäjänä, vastaisin näin että kun saadaaan toivottuja artisteja soittamaa bileisiin, niin se ilon ja energian luoma tunnelma. 

Mitkä ovat suosikkigenresi ja miksi?

Trance, Hardstyle, Freeform ja teknoa hiljattain ruvennu kuuntelee. En osaa sanoa tarkalleen mikä näissä genreissä viehättää, ehkä se tempo ja suoraviivaisuus mistä ite tykkää, tekno varmaa tullut iän myötä kuvioihin :D

Jos saisit buukata kenet tahansa artistin bileisiin, kuka se olisi?

Zatox , Veti överi hyvä keikan Helzinki Hardstyle Festivaleilla.

Haaveiletko oman musiikin tuottamisesta?

On kyllä ajatuksissa kunhan lapsi vähän kasvaa tuosta vielä, ja ei haittaa harrastuksia :D (ruuhkavuodet)

Minkä YouTube-videon haluaisit jakaa lukijoille?

Ai että tää oli hyvä, laitan edellisen videon mitä katellut.


Määrittele termi "tekno".

Oppinut pikkuhijaa kuuntelemaa kyseistä genreä :D kysyppä vuoden päästä uudestaan niin saan ehkä jotain sanotuksi :D

***

Pakko sanoa heti ensimmäisenä, että toiseksi viimeisen kysymyksen video on oikeasti aivan törkeän kova! Jos style maistuu edes hieman niin laittakaa ihmeessä kuunteluun! Kaikki koreografioista musiikkiin on kyllä sellaista timanttia että huhhuh. Kiitos JeJolle videon jakamisesta.

Hienoa kyllä, että tämän suurehkon haastisputken jälkeen minullakin on aika paljon tuttuja Lahdessa. Voisi suunnitella reissua sinne suuntaan useammin kuin kerran vuodessa. Tämän tasoisia järjestäjiä kun sieltä suunnilta löytyy, niin on varmasti vaivan arvoista puuhaa! Eikun hurjasti tsemppiä sinne suuntaan ja tottakai kaikille muillekin ahkerille tapahtumajärjestäjille. Teidän ansiosta tämä skene on pystyssä. Katsellaan JeJon kanssa sitten vuoden päästä, että miten se tekno on lähtenyt maistumaan! (Voipi olla, että oikeasti pidän tämän lupauksen x))

Siinäpä siis katsausta jälleen kerran yhden tekijän maailmaan. Heräsikö teillä lukijolla ideoita uuteen blogitekstiin? Haluaisitko itsestäsi tämän tyyppisen haastattelun? Ottakaa reippaasti yhteyttä! Minut löytää facen lisäksi meidän upealta Discord-servulta, jossa on kyllä ollut tosi kiva fiilis jo pitkään. Liittykää siis keskusteluun, ettei yhtään tekstiä mene ohi! Tämä Lissu jatkaa nyt illanviettoa konemusiikin parissa ja toivoo näkevänsä teidät kaikki klubeilla hyvin pian. Morjens!

torstai 12. syyskuuta 2024

Haastattelussa Vanhis

Tänään ollaan taas jännän äärellä, kun My Raven seuraavaan haastatteluun osallistui monipuolisesti konemusiikin parissa puuhaileva Vanhis! Hän on nimenä ja tekijänä ollut minulle tuttu jo pitkään varsinkin Facebookin erinäisten ryhmien ja tapahtumakutsujen parista, joten oli todella mukavaa päästä hänen kanssaan jutuille ja toteuttaa tämä teksti. Ryhmistä muun muassa Trance Family Finland on minulle rakas yhteisö, jonka sisäinen henki on ehkäpä parasta ikinä. On aina positiivinen kokemus olla heidän kanssaan yhteyksissä. Vanhiksen kuviot eivät kuitenkaan näihin hommiin rajoitu, vaan hänellä on kokemusta huikeasti monipuolisesti muun muassa UG-bileistä, musiikin tuottamisesta, tapahtumien järjestämisestä ja Resonation -konseptista! Tässä siis hänen vastauksensa Lissun kymmeneen kysymykseen:

Päivänsankarimme Vanhis


Kerro näin alkuun vähän itsestäsi. Mikä oli ensikosketuksesi konemusiikkiin?

Moro, olen Niko "Vanhis" Vanhala Helsingistä.

Ensikosketukseni konemusiikkiin tuli jo todella nuorena, kun pelasin Amiga 2000 Turrican-pelisarjaa. Erityisesti Turrican 2: Level 1 – The Desert Rocks -kappale teki suuren vaikutuksen, ja siitä syntyi varhainen kiinnostus elektronista musiikkia kohtaan. Kuitenkin se hetki, kun todella kolahti, tapahtui 2000-luvun alussa, kun Darude – Sandstorm alkoi soida kaikkialla. Se biisi oli joka paikassa, ja silloin tiesin, että tämä on se oma juttu – halusin jonain päivänä itse tehdä musiikkia ja esiintyä lavoilla.

Vuonna 2016 päätin viimein ryhtyä DJ:ksi ja soittaa levyjä. Ensimmäinen keikkani oli underground-bileissä Hyvinkäällä, ja siitä se matka alkoi. Tässä sitä ollaan tuottajana, tapahtumajärjestäjänä ja "Resonation"-konseptin luojana :)

Kerro Trance Family Finlandin perustamisesta!

Vajaa kymmenen vuotta sitten Aki Seppänen ja Teemu Kivelä perustivat ryhmän, johon liityin hieman myöhemmin. Olin aktiivinen jäsen ja loin skenessä jo sillon hypeä kertomalla, että tapahtumissa joissa osallistuin saa tulla nykimään hihasta ja tulla heittää femmoja, mikä johti siihen, että Aki pyysi minua mukaan ylläpitäjäksi.

Mitä TFF Yhteisön tarkoitukseen tulee sillä on tarkoitus luoda paikka, jossa samanhenkiset musiikin ystävät voivat kokoontua. Vuosien varrella olemmekin järjestäneet bileitä ja open air -tapahtumia, sekä kokoontuneet yhdessä juhlimaan eri festareille. Meille on tärkeää, että kuka tahansa, jolla ei ehkä ole omia ystäviä mukana, voi liittyä meidän lipun alle ja tuntea olonsa tervetulleeksi ja olla "osa yhtä tff-perhettä".

Jos saisit buukata kenet tahansa artistin omiin bileisiin, niin kuka se olisi ja miksi?

Yksi nimi nousee heti mieleen: Maddix! Olen seurannut hänen kehitystään DJ ja tuottajana jo jonkin aikaa, ja tyyppi puskee jatkuvasti ulos toinen toistaan kovempia bängereitä. Hänen settinsä ovat poikkeuksetta timanttisia, ja hän onnistuu nostamaan riman yhä korkeammalle kerta toisensa jälkeen.

Kuinka kauan olet tehnyt omaa musiikkia? Minkä biiseistäsi haluaisit jakaa meille?

Olen tuottanut musiikkia aktiivisesti noin kaksi vuotta, mutta ensimmäinen kosketukseni musiikintuotantoon tapahtui jo nuorena Dance Ejay -sovelluksen kautta. Tuolloin tuli lähinnä leikiteltyä ohjelman mukana tulleilla sampleilla ja tehtyä kaikenlaisia kokeiluja. Myöhemmin serkkuni innoittamana kokeilin Fruity Loopsia, mutta se ei koskaan tuntunut omalta työkalulta. Nykyään teen musiikkia Abletonilla.

13.9.2024 julkaisen kappaleeni 'Power Surge,' joka ilmestyy oman labelini RSNT Recordsin kautta. Biisi on energinen sekoitus technoa ja trancea – eräänlainen 'Techno-Trance' hybridi. Siinä yhdistyvät technosta lainattu rumble-kicki ja monet draivaavat fillejä, efektejä yms elementit, jotka ovat tuttuja tech trancen maailmasta. Kappaleella on niin monia eri vaikutteita, etten oikein osaa määritellä sitä yhteen genreen.


Mikä on ollut DJ-urasi paras keikka?

Utopia 2024 - TFF Stage

Olin soittamassa pääesiintyjä John Askew'n jälkeen, kun hän yllättäen pyysi minut lavalle. Otettiin yhteinen selfie ja fiilisteltiin yhdessä hänen viimeistä biisiään – huikea hetki! Sen jälkeen oli aika astua ison yleisön eteen ja antaa kaikkensa, vaikka paineet olivat kovat. Silti keikka meni loistavasti, ja tämä kokemus jäi vahvasti mieleen. Iso kiitos siitä Proteuksen Harille, joka mahdollisti tämän meille!

Haaveiletko maailmanvalloituksesta?

Ainahan sitä tietysti haaveilee, että pääsisi kiertää maailmaa ja soittaa "isoille" areenoille, mutta kyllä silti intiimit ug-bileet on parhaita, koska se ihmisten energia ja fiilis välittyy heti ensimmiäisistä biiteistä ja tanssiaskeleista.

Mitä tulevaa tapahtumaa haluaisit mainostaa?

Meidän Resonation 1-vuotis bileitä! Tuodaan Saksasta nouseva Trance nimi Inoblivion, odotan innolla hänen saapumistaan Helsinkiin kaveri on tajuttoman mukava ja tekee laadukasta Tech Trancea.

Mikä on Suomen konemusiikkiskenessä parasta?

Ihmiset jaksavat kerta toisensa jälkeen yllättää – bileissä on aivan mahtavaa porukkaa! Lisäksi meillä on joukko uskomattoman lahjakkaita DJ:ita ja tuottajia, jotka tekevät jokaisesta tapahtumasta ainutlaatuisen.

Minkä YouTube-videon haluaisit jakaa lukijoille?

Tää on itselle yks merkittävimmistä keikoista, olin vielä itse alaikäinen kun Tiesto soitti Trancea, niin jouduin kotona tätä katsomaan DVD:ltä useita kertaa :D

Tiësto - Elements Of Life (Live In Copenhagen)


Määrittele termi "tekno".

"Tekno" on jatkuvasti kehittyvä genre, ja se on inspiroinut monia alagenrejä ja tyylisuuntia. Se on kuin musiikillinen matka tulevaisuuteen, jossa teknologia ja taide kohtaavat.

***

Siinäpä vähän katsausta haastateltavan elämään. Jos tällainen skene yhtään kiinnostaa, niin laittakaa Vanhis seurantaan ja pitäkää silmällä varsinkin hänen musiikkituotantoaan! Minun mielestä on aivan huikeaa, että näin aktiivisia tekijöitä Suomesta löytyy ja saadaan konemusaskene ei vain selviämään, vaan kukoistamaan. Hyville tapahtumille on aina tilaa ainakin minun kalenterissani. Ja kuten eräs opettajistani kerran sanoikin, ei kulttuuria voi koskaan olla maailmassa liikaa! Iso tsemppi kaikille näissä upeissa kollektiiveissa työskenteleville. Kyllä se trance vaan kuulostaa timanttisimmalta yhdessä kuunneltuna.

Jos teille lukijoille heräsi mietteitä tai ehdotuksia, niin ottakaa reippaasti yhteyttä! Ehkä haluaisit itsestäsi myös haastattelun, tai kiinnostelisi lukea minun kirjoittamaa arvostelua jostakin tietystä levystä? Olen somessa aktviivinen. Liittykää myös ihmeessä meidän hienolle Discord-servulle, jossa jaetaan kaikenlaista kontenttia omista musiikkituotannoista aina meemeihin asti. Nautitaan vielä kesän viimoisista lämmöistä! Nähdään myös Tampereen yöelämässä ja pidetään toisistamme huolta. Skene pysyy voimissaan nimenomaan ystävällisyyden myötä. Lissu kiittää ja kuittaa!