perjantai 21. huhtikuuta 2023

Musakatsaus Vol. 5

Oikein mukavaa viikonloppua lukijoille! Vuorossa olisi jälleen katsausta siihen, mitä tämä Lissu on viimeaikoina kuunnellut ja miksi. Sää on ollut vihdoin sellainen, että jaksaa kävellä ulkona luurit korvilla. Luureissa on soinut lempparitrancen lisäksi myös kesäistä happy hardcorea ja jonkun verran myös klassista musiikkia. Tähän listaan olen valikoinut viimekuukausien hitit, joita olen jostain sekalaisesta syystä kuunnellut loopilla. 

Muistaakseni Mixeissä ajankohtana nakki.

Viime tekstistä onkin ikuisuus ja pahoittelen kovasti epäaktiivisuuttani! Olen yrittänyt tehdä kaikenlaista luovaa pysyäkseni järjissäni. Musiikkia olen tehnyt jonkun verran sekä fiktion kirjoittamista. Kaverin kanssa myös julkaistiin uusi lasten satuvideo RULLAN PÄÄSIÄINEN, jossa kuvat, tarina ja musiikki on by Lissu. Samalla olen keskittynyt painonhallintaan ja ystävien näkemiseen. Kovasti tässä suunnittelen myös vappujuttuja ja kaikenlaista kivaa kesäksi. Minulle kuuluu siis hyvää! Olen katsellut Dexteriä ja pelivideoita ja pelaillut theHunteria kavereiden kanssa. Pelasin läpi myös pelin Edna & Harvey - Harvey's New Eyes, mikä oli kyllä tosi kiva. Eilen yritin asentaa olohuoneen ikkunaan hyttysverkot mutta se oli aivan liian vaikeaa. Baareista Dog's Home ja Majava ovat tulleet tutuksi viimeaikoina. En malta odottaa, että terassit aukeavat! Kuka lähtee messiin?

Toiveissa olisi paljon ihania terassi/puistotapahtumia missä konemusiikki soi. Promoottorit HOX! Tällaista siis olisi kiva saada Tampereelle. Aina on kiva juoda sihijuomaa ja kuunnella sitä maailman parasta musiikkia. Kasaannutaan me reivaajat samaan kasaan jonnekin ja vietetään hyvää aikaa. Pidetään skene ystävällisenä ja avoimena ja annetaan jokaisen olla omanlaisensa.

Sellaista siis tällä hetkellä! Vähän omia kuulumisia. Mutta tarpeeksi. Lähdetäänpä katsomaan tämän päivän musiikkitarjontaa.

TheFatRat & Anna Yvette & Laura Brehm - Chosen


Läskirotta on niitä artisteja joilla ei oikeasti paskaa biisiä löydy ollenkaan. (Linkki varsinaiseen TheFatRat -tekstiin TÄSSÄ) Tämä on vähän sellaista pelaajille tehtyä musiikkia. Varsinkin Dotaa pelaaville tämä tuntuu maistuvan. Artistiin tulee palattua aina silloin tällöin! Kerran innostuin oikein kunnolla ja laitoin soimaan pitkän kokoelman artistilta etsien sitä seuraavaa rottahittiä. Tämä biisi erottui muista selkeästi. Jotain ihanan taianomaista tässä on! Eeppiset orkesterisaundit taustalla vain korostavat tämän voimaa. Droppikin on massiivinen! Tämän biisin loppulurinat olivat myös inspiraationa edellä mainitun satuvideon soundtrackiin. (Mikäli jotakin tämä kiinnostaa niin biisi löytyy TÄSTÄ.) Satumaisen ihanat harppuhuljutukset olisivat voineet jatkua pitempäänkin minun mielestäni. 

Tätä biisiä jaoin myös reippaasti kavereilleni ja kaikki ihastuivat tähän täysin. Veikkaan että teistäkin lukojoista monet laittavat tämän listalleen. 'Cause you're the chosen one!

Scooter - Am Fenster (Extended Version)


Sitten muutama kappale, mitä olen käyttänyt fiktionkirjoittamisen taustamusiikkina! Am Fenster tuli minulle tutuksi aikoinaan, kun lyömäsoitinbändin kanssa vedettiin konemusakeikka Tampereen konservatorion salissa. Mukana ohjelmassa oli sovitus tästä biisistä. En kyllä yhtään muista, mitä itse tässä soitin mutta kaverini Eme veti biisin melodian viululla aivan helvetin hienosti! 

Am Fenster tarkoittaa ilmeisesti että "ikkunalla". Joku hahmo tässä katselee pihalle ikkunasta? Biisi on ainakin omasta mielestäni yksi Scooterin parhaista ja se on harmillisen unohdettu ja jää monesti Nessajan ja Logical Songin jalkoihin kun bändistä puhutaan. Tästä keskusteltiin meikäläisen Discord-kanavalla ja monet olivat samaa mieltä. Bändillä on lukuisilla albumeillaan aivan helmeä materiaalia, jota kukaan ei tunnu muistavan. Laittakaapa tekin välillä Scooteria kuunnellessanne kokonaisen albumin soimaan hittilistojen sijasta!

Am Fenster oli biisini kun luin yhtenä yönä fiktio"kirjani" edellistä versiota alusta loppuun. Luulin että eihän siinä kauan mene, mutta taisin mennä sinä aamuna nukkumaan joskus kuuden aikoihin... Nyt kun tätä kuuntelee niin tulee oma tarina aika vahvasti mieleen. Mutta ei haittaa ollenkaan! Koukuttavaa kamaa tämä Scooter.

RMB - Reality (Album Cut)


RMB:ltä ei nyt tule kliseen lailla Springiä vaan Reality! Tämä on Am Fensterin kanssa niitä biisejä, mitä kuuntelen fiktiota työstäessäni. Jotenkin tästä tulee juuri sopivat vibat low fantasy -kirjan kirjoittamiseen! On kuin pääsisi jollekin upealle matkalle fantasiamaailmaan. Biisissäkin lennetään laavakenttien ja tulen läpi. Realityssä on selkeästi tarina kerrottavana. Tämä toimii loistavasti loopille laitettuna eikä tunnelma latistu oikeastaan koskaan. Reality on Am Fensterin tapaan koukuttava biisi, johon olen viimeaikoina rakastunut täysin, vaikka sen olen jo vuosikausia tuntenut! Tietyllä tapaa tämä kuuluu konemusiikin historiaan ja on yksi niistä helmistä, mitä me kaikki kuuntelemme vielä vuosien jälkeenkin.

Tästä itseasiassa kiinnostaisi saada hyviä remix-ehdotuksia! Vaikka tämä alkuperäinenkin versio toimii aivan huikeasti, niin olisi hauska kuulla muiden (modernien) artistien versioita. Laittakaapa kommentteihin tai tulkaa Discordiin kertomaan!

Darwin - Peak 1.1 (Orginal Mix)


Seuraavaksi vähän tykimpää materiaalia. Legendaarisen Darwinin Peak 1.1 löytyi muistaakseni ajat sitten jostain typerästä kokoelmavideosta YouTuben uumenista. Muut biisit unohtuivat aika äkkiä, mutta tämä jäi listoilleni ikiajoiksi! Jotain melankolisen koukuttavaa tässä on ja B-osan helvetinmoinen ysäritykitys täydentää kokonaisuuden. Tempo on juuri täydellinen, ja Darwin vie kuulijan oikein kunnon hardcore-matkalle läpi eri teemojen ja osien. Aivan suunnaton helmi! Luurit täysille ja tämä loopille!

Tätä itseasiassa kuuntelin kun kirjoitin Rullan pääsiäistä mikä oli sinänsä hassua, koska tästä ei ihan ensimmäiseksi tule mieleen lapsille tarkoitettu satu... Mutta inspiroiva fiilis tästä kyllä tulee. Sellainen, että haluaisi samantien tanssilattialle. Biisin olen myös monesti vetänyt Audiosurfissa, joka on siis peli jossa kerätään pisteitä kappaleesta generoidussa kentässä. (Aika vaikea kenttä.) Jos peli kiinnostaa niin se löytyy Steamista hintaan 14,79€.

Bill Withers - Lovely Day ('88 Remix)


Ja aivan toisiin tunnelmiin! Bill Withersin Lovely Day oli pitkään sellainen biisi, minkä aina kuuli elokuvan tai sarjan taustalla muttei oikein tiennyt mikä se oli. Kerran sitten kyllästyin tietämättömyyteen ja kirjoitin puhelimen notepadiin lyriikat "then I look at you" ja "lovely day." Biisin alkuperäinen versio löytyi niiden avulla. Pitkään kuuntelin tätä origniaalia, mihin olin rakastunut täysin. Sitten kysyin ystävältäni DJ Mekeltä hyviä remixejä ja hän linkkasi minulle tämän. (Mekeen voi aina luottaa remixien etsinnässä!) Haukkukaa vaan, mutta minun mielestäni tämä versio on parempi kuin orggis!

Videon kuvauksessa lukee että tämän version genre olisi "electronic funk/soul". Jotain sinnepäin tämä kyllä on. Biisi groovaa erittäin hyvin ja siitä tulee aina hyvä mieli! Pakkohan tämä oli ottaa mukaan tälle listalle. Sanokaapa te mielipiteenne, että iskeekö teihinkin tällainen musiikki?

Huub Hangop - Waar Is M'n Tosti Apparaat


Loppuun vähän jotain, mille voi hymyillä! MISSÄ SE MUN VOILEIPÄGRILLI ON? Tämän minulle linkkasi rakas siskoni ja onhan tämä aivan timanttista materiaalia. Tyylillisesti tämä on samaa kuin moderni UK happy hardcore (eikö olekin?) joten tottakai tämä Lissu tykkää siitä. Värikäs video kertoo tarinan kadonneesta voileipägrillistä mikä on kyllä erittäin syvällinen ja tärkeä aihe. Itse hukkasin vähän aikaa sitten rakkaan reseptivihkoni, joten tunnen laulajan tuskan. En vain osaa omaa tuskaani kertoa hollanniksi. Onhan tämä aikamoinen korvamato, mutta tervetullut sellainen! (Verrattuna esim Moottoripyörä on moottoripyörä -korvamatoon, mistä en meinaa millään päästä eroon...)

***

Siinä vähän biisejä teidän kevääseen! Toivokaamme hartaasti, ettei se Pekka Poudan ennustama takatalvi käy toteen vaan saisimme nauttia koko ajan lämpenevistä säistä. Tennarit jalkaan ja t-paita päälle. Itse odotan sitä, että pääsisi käyttämään minun uusia vaaleanpunaisia reivipöksyjä jossain. Siitä tulikin mieleeni, että linkatkaa teidän lemppari nettikaupat, joista saisi komeata reivivaatetusta! Cyberdogin tiedän jo ja UFO Jeansin. Pitäähän sitä omaa musiikkimakua huutaa täysiä maailmalle!

Ilmaiskaa itseänne rohkeasti ja lähtekää yöelämään! Tulkaa myös meidän ihanalle Discord-kanavalle juttelemaan ihan mistä vaan! Meillä on hieno porukka kasassa ja aina on tilaa uusille tyypeille. Tulkaa vaikka katsomaan typeriä meemejä, joille meillä on oma paikkansa. Nähkäämme siis Discordissa ja klubeilla! Lissu kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti