lauantai 27. lokakuuta 2018

Tetroid 2012 - OST

Mitä?
Kokeellista saundimaailmaa tetriksen maisemissa.

Hype:
Tetroid 2012. Paras versio perinteisestä tetriksestä ikinä. Peli ilmestyi vuonna 2008 PC:lle, ja sen kehittäjinä toimivat apocalypse Inc ja Entity. Itse löysin sen silloisen poikaystäväni kautta, ja jäin koukkuun saman tien! Pelin idea on yhdistää pelaamisen hauskuus erittäin psykedeelisellä tavalla mahtavaan soundtrackiin. Peli on puoliksi hauska tetris ja kokoelma kokeellisia konemusiikkikappaleita. Pelin kehittäjät kasasivat soundtrackiin mahtavan kasan mitä hämmentävimpiä biisejä!

Pelissä taustat, putoavat palikat ja ympäristö vaihtavat jatkuvasti olemustaan psykedeelisesti. Välillä koko homma kääntyy päälaelleen, ja tetriksestä tuleekin breakout. Myös palikoita poraava mystinen mies ilmestyy välillä tekemään tuhojaan. Kaikenkaikkiaan peli osaa olla erittäin hämmentävä, mutta sitä on silti superhauskaa pelata. Itseasiassa en ole sitä pitkään aikaan pelannut, mutta nostalgisia pelivideoita katseltuani muistin pelin olemassaolon. Muistin myös, miten hyvänä pidin soundtrackia, joten pakkohan tämä teksti oli kirjoittaa. (Vaikkakin vasta eilen julkaisin toisen tekstin!)

Peli alkaa tummanpuhuvalla ambient-musiikilla ja mitä kauemmin sitä pelataan, sitä nopeammaksi musiikki muuttuu. Palikoiden kääntelyllä ja muilla tekemisillä on myös omat ääniefektinsä, jotka on valikoitu sopimaan sillä hetkellä soivaan raitaan täydellisesti. Tetroid 2012 on hyvin toteutettu kokonaisuus, johon jää koukkuun liian helposti! Jonkin verran siinä esiintyy bugeja, muttei pelikokemus kuitenkaan latistu missään vaiheessa. 

Mutta mitäpä minä selitän, kun video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä pieni pätkä pelistä:


Soundtrackia ei kokonaisena löydy YouTubesta tai Soundcloudista, mutta muutaman kappaleen satuin löytämään. Tässä siis minilista Tetroid 2012 -teemalla!

Atomhead - Unsuspecting Broken Receiver (Tetroid 2012 intro)

Introbiisi luo pohjan pelin tunnelmalle. Nimi kertookin kaiken. Rikkinäisiä saundeja esittelevä, melkein pelottava kappale antaa tietynlaisen kuvan alkavasta pelistä. Tästä alkaa matka kohti psykedeliaa!

Idle Sunder - Signal Interference

Tämä on suosikkini tältä listalta! Mahtavan salaperäinen ja diippi kappale esiintyy pelin alkupuolella, kun asiat ovat vielä iisisti. Helpon kentän musiikkina se ei soi kovin kauan, joten oli kiva löytää se YouTubesta kokonaisena versiona. On kuin leijuisi avaruudessa keskellä ei mitään!

Critikal - Tetris

Vähän erilaista saundia tähän väliin. Tämä on hyvin haikeamielinen ja kummitteleva kappale. Tässä kohtaa peli alkaa hieman nopeutua, ja vaikeustaso kasvaa.

Zavoloka - Terroid po dolynah

Alkuun varoitan, ettei epileptikkojen kannata avata videota... Huhhui kun on räikeää kamaa! Tämän biisin kohdalla peli on jo aika vaikea, ja hektinen biisi sopii siihen hyvin. Tämä on eräitä kokeellisimmista kappaleista, mitä pelistä löytyy.

Ronny Ragtroll - Formal Greeting

Viimeiseksi laitan vielä vaikeamman tason musiikkia. Jännitys kasvaa... Pystytkö kestämään paineen? Tämän biisin tullessa pisteitä on jo paljon. Vielä vähän matkaa, ja pääset pelin loppuun tasolle 40!

En ole ihan varma, mistä Tetroid 2012:n voi ladata, mutta sivustoja on varmaankin useita. Jos kiinnostuit, niin kannattaa etsiä peli jostain! Siitä riittää pitkäksi aikaa riemua. Toivottavasti tällainen vähän erilainen teksti toi vaihtelua perus hypetyksiin. Tetroid 2012:n musiikki varmasti on sellaista, että sitä joko rakastaa tai vihaa. Itselleni se on hyvää musiikkia, koska se on niin täydellisesti yhdistetty hienoon peliin. Tällaista saundia harvemmin kuulee missään, joten kiitokset pelin tekijöille! Hyvää talven alkua kaikille lukijoille!

perjantai 26. lokakuuta 2018

TheFatRat - glitchaavaa hoppia

Mitä?
Laajalle yleisölle maistuvaa melodian juhlaa.

Hype:
Saksalainen TheFatRat on artisti, jonka musiikkia rakastaa koko maailma. Minulle nimi on ollut jo kauan tuttu, mutta olen kuunnellut vain muutamaa kappaletta ennen tämän tekstin kirjoittamista. Läskirotan tuotanto on soinut moniaissa bileissä, joissa olen käynyt. Klubeilla sitä harvemmin kuulee, mutta opiskeluaikoina se soi joka ikisessä juhlatilaisuudessa. Silloin tajusin, miten suunnattoman suosittu artisti on. Tässä siis hieman hypeä!

TheFatRatin genre on glitch hop. Genre on minulle hieman vieras, mutta wikipedia mainitsee myös EDM-genren, joka on tottakai tutumpi. Glitch hop on yleensä ottaen aika riemukasta musiikkia, joka sopii varsinkin kaikkiin bileisiin, missä on siiderin lisäksi tarjolla UFO-shottia ja mansikkaboolia! Kaikenkaikkiaan hauskaa musiikkia siis! Muita genren artisteja en edes tunne, mutta kyllä niitä ilmeisesti on. Wikipedian sivulta kun katsoin, niin muut nimet eivät sanoneet minulle yhtään mitään. Ehkäpä jokupäivä tutustun hieman muihinkin genren tyyppeihin ja katsastan, onko muilla yhtä hyvää materiaalia, kuin rotalla.

Teknisesti ottaen TheFatRatin musiikissa on paljon trioleita ja kimurantteja rytmejä. On dubstepmäisiä bassosaundeja, viheltäviä melodioita ja 8-bittistä pelimusiikkitunnelmaa. Pelaajana arvostan kovasti artistin DOTA 2 Music Packia, johon TheFatRat on luonut korviahiveleviä pikku raitoja! DOTAa en itse pelaa, mutta sen verran pelistä tiedän, että läskirotta oli oikea valinta musiikin tekijäksi. Pelin ja musiikin tunnelmat käyvät hyvin yhteen. Tässä LINKKI mielestäni parhaaseen DOTA-biisiin. Muutkin paketin biisit ovat aivan loistavia.

TheFatRat on todella tunnettu musiikintekijä. Hänen YouTube-videoilla on sellaista 100 miljoonaa katsomiskertaa. Mielestäni melodiat ja mehevät saundit ovat parasta artistin tuotannossa. Musiikkiin tekee mieli tanssia. TheFatRatista tykkäävät monet sellaisetkin, jotka eivät konemusiikista muutoin perusta. Se on varmasti toiminut siltana konemusiikkiin monien kohdalla. Itse linkitän tällaisen saundin happy hardcoreen ja hardstyleen. Sitä kautta sitten voi seikkailla drum'n'bassin, progetrancen ynnä muun pariin! 

TheFatRatin tuotanto on hyvin innovatiivista. Hän on keksinyt jokaiseen kappaleeseen uniikin melodian, jollaista ei ole muualla kuultu. Isoimman hitin "Unity" jätän nyt top3:sta pois, sillä en oikein fanita 8-bittisiä saundeja modernissa musiikissa. Kaikilla on tietenkin omat makunsa, mutta näin tällä kertaa. Käytin kunnolla aikaa TheFatRatin tuotannon tutkimiseen, ja nämä jäivät eniten mieleen! Tässäpä siis Top3! Toivottavasti maistuu.

TOP3:

TheFatRat - The Calling (feat. Laura Brehm)

Laura Brehmin lauluja on TheFatRatilla useampikin, joista Monody on varmasti tunnetuin. Valitsin siis listalle tämän. The Calling on vuodelta 2016, jolloin siihen muistaakseni tutustuinkin. Biisi on moneen muuhun verrattuna aika rauhallinen ja siinä on keskitytty enemmän eeppiseen tunnelmaan kuin riemukkuuteen.

TheFatRat - Xenogenesis

Xenogenesis on ensimmäisiä biisejä, mitä läskirotalta kuulin. Kutkutteleva sointukulku aiheuttaa samantien koukun, ja biisiä kuuntelee jatkuvasti repeatilla. Dubstepistäkin vaikutteita saanut kappale on mehukas ja jännittävä.

TheFatRat - Time Lapse

Viimeiseksi hyvin mielenkiintoinen kappale. Monimutkainen melodiatykitys tekee tästä listalle pääsevän biisin. Time Lapse on varsin pippurinen pikku kappale, jonka tunnelma on artistin parhaisiin kuuluvaa. 

Siinä siis hieman glitch hoppia lumiseen syksyyn! Nyt on perjantai, joten laittakaapa top3:n tarjonta soimaan ja lähtekää baanalle! Kommentoikaa, jos on kommentoitavaa, laittakaa ideoita, tykkäyksiä ja ehdotuksia. Muistakaa, että blogin FB-SIVU on olemassa. Linkki konemusiikkiaiheiseen discordiin löytyy sivupalkista. Kiitos kaikille lukijoille ja tukijoille!

torstai 18. lokakuuta 2018

Technikore / Technikal - nopeutta ja koukkuja

Mitä?
Aliasten takana piilevä superlahjakkuus.

Hype:
Technikoresta kirjoittaminen on ollut mielessä jo pitkään. Halusin vaihtelua perus tranceen, joten kuuntelin muutaman happy hardcore -mixtapen YouTubesta ja etsin uusia artisteja sitä kautta. Technikore on alunperin britanniasta kotoisin oleva artisti, johon tutustuin itseasiassa jo paljon ennen kyseisen nimen löytämistä! Technikorella on monta aliasta, joista yksi sattuu olemaan Technikal, jonka biisejä olen itseasiassa kuunnellut jo aiemmin. Tutustuin tähän nimeen facebookin biisikimaran aikana, ja herran tuotanto nousi samantien suosikkien joukkoon.

Vasta (hollanninkielistä) wikipediasivua luettuani tajusin, että nuo kaksi technimiestä ovatkin sama henkilö - Alf Bamford. Päässä raksutti ja hoksasin, että tottakai! Kaikkea sitä oppii näitä hypetyksiä tehdessä. Olinkin aiemmin miettinyt, että onpa samankaltaiset nimet kahdella eri tyypillä. Noh. Nytpä tiedän miksi.

En tutkinut jokaisen aliaksen tuotantoa, mutta yleisesti ottaen herran tuotanto on hardimman puoleista. On happy hardcorea ja hard trancea. Sinkkuja artistilla on todella paljon. Mielestäni Technikore on ehdottomasti yksi parhaista genrensä tuottajista! (Sanoo Lissu, joka vasta vastikään tutustui hard trancen ihmeelliseen maailmaan...) Happy hardcore taas on minulle tutumpi genre, ja Technikoren saundi saa minut uskomaan sen tulevaisuuteen. Tottakai genren saundit muuttuvat ajan myötä, mutta sama ihana juustoinen olemus säilyy. Omasta mielestäni nostalginen happy HC ja uusi tuotanto ovat oikeastaan yhtä hyviä.

Tykkään Technikoren musiikista siksi, koska jokaisessa biisissä on tietynlainen koukku, joka saa kuuntelemaan sitä kerta toisensa jälkeen. Nämä koukut kutkuttelevat korvia. Kuuntelin artistia samalla, kun katsoin Crash Bandicoot -videoita Tubesta ja voin sanoa, että siinä meni kirjaimellisesti tunteja. En meinannut edes malttaa mennä nukkumaan, koska musiikin kuunteleminen oli niin antoisaa! Olen sellainen henkilö, joka jää todella pahasti koukkuun hyviin biiseihin. Kuulokkeet täysille vaan, vaikkei se kovin terveellistä olekaan. Täytyy sitä välillä nauttia oikein kunnolla!

Itse olen tutustunut lähinnä Technikore -nimellä olevaan tuotantoon, mutta ehkä nyt olisi aika myös katsaista muutkin aliakset tarkemmin. Muut nimet, joita wikipediassa mainiittiin, eivät ole minulle tuttuja, mutta varmasti niidenkin takana on hyvää musiikkia. Monipuolinen tarjonta houkuttelee. Laittakaa ihmeessä kommentteja, jos tiedätte hyviä technibiisejä! Kuuntelen niitä mielelläni. 

Sen jälkeen, kun tajusin kahden nimen olevankin sama, oli Top3:n kasaaminen huomattavasti helpompaa! Laitoin "hitaamman" biisin ensimmäiseksi, jonka jälkeen tempo nousee happy hardcoren tasolle. Nauttikaa!

TOP3:

Technikal - Terminal Velocity

Käytän nyt samaa mielikuvaa, kuin joskus aiemmin yhtä hyvän biisin kohdalla. Iskee kuin kaksitonninen leka! Tämän biisin minulle linkkasi yksi kaveri facebookin biisikimarassa. Tämä on niin suunnattoman kovis biisi, että ei sanat riitä kuvailemaan! 

Technikore - Like A Meteor (Aeris' Theme)

Sitten hieman pelitunnelmaa. Final Fantasy 7:n musiikkia hardcoreksi remixattuna! Tämä biisi on erään pelihahmon tunnari. Hahmo on surumielinen, mutta toiveikas, mikä kuvaa kappaletta oikein hyvin. Mielestäni tämä on tosi taitavasti remixattu. Kiitos Lunitsille Final Fantasy -tietämyksestä! Tässä LINKKI alkuperäiseen teemaan.

Nathalie & Technikal - Big Sky (Technikore Remix)

Viimeiseksi jätin vokaalibiisin. Kaunis sointukierto ja salaperäinen Nathalie kehittävät yhdessä sen koukun, josta aiemmin puhuin. It's a big sky!

Muistakaapa käydä tykkäämässä My Raven FB-SIVUSTA jotta saataisiin 100 täyteen! Ja kuten aina, laittakaa ehdotuksia, kommentteja ja hyviä biisejä tulemaan. Syksy on jo pitkällä, mutta vielä ei ole liian pimeää. Nauttikaa siis päivänvalosta, juokaa kahvia (ja siideriä) ja kuunnelkaa hyvää musiikkia. Lissu kiittää.

perjantai 5. lokakuuta 2018

Driftmoon - sydän ja mieli

Mitä?
Trancematka läpi täydellisen musiikillisen harmonian.

Hype:
“Driftmoon is heart and mind combined into perfect musical harmony"

Näin kuvataan tämän päivän hypetyksen aihetta! Driftmoon on ollut minulle osittain tuttu jo kauan, mutta vasta tänään aloin tutkimaan artistia enemmän. Päätin jo aikaisemmin tällä viikolla, että kirjoittaisin jostain vahingossa tapahtuneen pienen tauon jälkeen. Selasin siis jo legendaksi muodostunutta trancelistaan YouTubessa. Monista artistista olin jo kirjoittanut, mutta Driftmoon vaikutti hyvältä uhrilta! Hypetystä siis taasen luvassa.

Bongasin Driftmoonin alunperin Langen radiomixtapesta. Biisi oli Exodus, jonka olen jo maininnut toisessa tekstissä, joten tähän hypeen piti löytää jotain muuta yhtä hienoa. Ja kyllähän sitä löytyi. Kymmenien biisien muodossa. Ihastuin artistiin jatkuvasti syvemmin. Driftmoon on koostunut aikojen saatossa useammasta henkilöstä, mutta tällä hetkellä sitä pyörittää herra nimeltä Juraj Klicka. Projektin alkuvuotta en saanut mistään selville, mutta uskoisin, että se on kohtalaisen uusi verrattuna muihin blogin artikkelien aiheisiin. Yhteistyötä artisti on tehnyt monien tahojen kanssa. Esimerkiksi suomalainen Taival on yksi näistä tahoista. 

Driftmoonin saundi on suureellisen melodista, orkesterisaundeilla vahvistettua ja eeppistä. Biisien pudotukset ovat massiivisia! Sellaisia, että nousee iho kananlihalle. Tiesin artistilta vain pari biisiä ennen tätä päivää, mutta voi luoja että uudetkin tuttavuudet kolahtivat täysiä. Tykkään kuunnella tällaista musiikkia, joka on täynnä tunteita. Varsinkin hyviä tunteita.

Driftmoonin soinnutus on mielestäni se, miten se eroaa muista artisteista. Kuviot ovat harmonisia ja klassiseen musiikkiin viittaavia. On viulusaundia ja sellosaundia, kummittelevia vokaaleja ja muuta kaunista. Klassisesta musiikista on kuitenkin otettu parhaat ominaisuudet ja yhdistetty ne moderniin tranceen. Ehkäpä Driftmoonin tuotanto olisi sopinut hyvin Classical Trancelations -konserttiin? (Kävikö siellä ketään lukijoista? Tässä linkki Ave arvioi -blogin juttuun!)

Biografian mukaan Driftmoonin rallit ovat lähitulevaisuuden klassikkoja. Ja taitaa bio olla oikeassa. Tällaisten artistien vuoksi trance on tämänhetkinen suosikkigenreni. Paljon olen kuunnellut muutakin, mutta siihen päädyn kerta toisensa jälkeen takaisin.

Top3 oli tällä kertaa melkein selvä juttu. Kaksi biisiä oli jo listalla, joten vain kolmas puuttui. Sen etsiminen olikin hauskaa puuhaa, sillä biisit olivat toinen toistaan huikeampia. Toivottavasti valintani kelpaavat lukijoille!

TOP3:

Driftmoon - From The Ashes (Extended Mix)

Tuhkista nousevaa saundia ja kaunista selloilua. From The Ashes päätyi samantien listalle, kun sen ensimmäistä kertaa kuulin. Tunnelmaltaan tumma ja sielukas biisi käsittää kaiken sen, missä Driftmoon onnistuu parhaiten. Klassisesta vaikutteita saanut kappale oli luonnollinen valinta top kolmoseen.

Driftmoon - Lights Will Guide You Home (Original Mix)

Tämä oli se kolmas biisi. Surullinen lauluääni yhdistettynä komeaan sointukulkuun iskivät eniten kaikista niistä biiseistä, joihin tutustuin. Nimenkin mukaan tässä on tiettyä toiveikkuuta.  Surua ja toivoa. Kaikenkaikkiaan uskomattoman tunteellista musiikkia!

Driftmoon - Beggar In Your Own Kingdom

Tämä taisi olla kaikkien aikojen toinen biisi, mihin Driftmoonilta tutustuin. Biisin alkupuoli on vähän mitäänsanomaton, mutta sen jälkeen alkava huikea melodia korvaa kaiken! Pakko tämä oli saada listalle. 

Siinäpä oli taas tekstiä. Seuraavien artikkelien aiheet ovat jo aikalailla selviä. Luvassa on drum'n'bassia ja muuta mukavaa! Ehdotelkaa toki, jos tulee muita ideoita mieleen! Otan vastaan ehdotuksia, haastatteluja, biisiarvosteluja yms! Ja muistakaa tykätä blogin FB-SIVUSTA, sillä 100 tykkääjän raja on ihan justiinsa menossa rikki. Hyvää viikonloppua!